Vores arbejde

JunkFood er Michelinkokken, Rasmus Munk og Finansmanden Lars Seier Christensens projekt som har en ambition om, at sikre et varmt måltid hver dag til alle de mange gadefolk i København. På Vesterbro i København er der omkring 500-600 gadefolk døgnet rundt. På landsplan er der 6400 hjemløse i Danmark. Gadens Folk har ofte ikke appetit og mærker ikke nødvendigvis, at de har brug for næring, men deres reaktionsmønster afspejler det ofte.

”Vores erfaring er, at når JunkFood leverer aftensmad er der markant mindre vold blandt beboerne.” 

Marie Louise Dyhrberg, Institutionsleder af Herbergscentret Sundholm

JunkFood blev aktiveret i Corona nedlukningen, hvor Rasmus Munk brugte sin tid og kræfter på at lave mad til Gadens Folk, fordi han følte han havde en forpligtelse!  Nu er restauranterne åbnet igen men JunkFood lever heldigvis videre.

Fra køkkenet på H17 ved Halmtorvet, producerer vi hver dag, alle ugens 7 dage mellem 300 og 350 næringsrige, gode måltider. Det er mad vi selv har lyst til at spise, og som tilgodeser gadefolkets behov om, at det kan spises på farten, med dårlige tænder og en sart mave.

”Når JunkFood leverer aftensmad er det en måde for personalet at give omsorg for beboerne på, og ofte giver det samtidig en åbning for en god samtale.”

Bettina Bach, Institutionsleder for Det skærmede Kvindeherberg

Vi bestræber os på at være bæredygtige i det omfang det er muligt, bl.a. ved at få overskudsvarer dels fra FødevareBanken dels fra producenter, som har varer som er for tæt på udløbsdatoen til at det kan sælges.

Om eftermiddagen når maden er færdig, bliver den pakket i varmekasser og frivillige kommer og kører det ud til de væresteder og herberger, vi har lavet aftaler med.

Det er vigtigt, at vores tilbud komplementerer eksisterende tilbud. Mange væresteder har lukket om aftenen, så vi dækker et behov og reaktionerne fra modtagerne er meget positive.